Alla lagerhanteringssystem består i huvudsak av 5 huvudkomponenter:

 • WMS-programvara - Funktionerna som är tillgängliga och det allmänna processflödet bestäms av ditt hanteringsprogram. Många applikationer är modulära och kan utökas med ytterligare funktioner som realtidstransaktioner, vågplockning och integration till ett ekonomisystem.

 • Mobil dator - Mobila datorer tillhandahåller de verktyg och information som en lagerarbetare behöver fortlöpande för varje uppgift de arbetar med. Att välja en enhet som är lätt att använda och klarar funktionerna som är centralt för din WMS effektivitet.

 • Streckkodsläsare - Inte alla funktioner i ditt lager kräver mobila enheter men kräver fortfarande skanning. Skannrar erbjuder många finnesser och fördelar, långdistans- eller 2D-skanning och trådlös funktion för att passa dina specifika behov.

 • Trådlös infrastruktur - Många företag kräver systemuppdateringar som inträffar i realtid och ett trådlöst nätverk som krävs för att göra det. Oavsett storleken på din anläggning, kan ett nätverk skalas för att rymma det och din bandbredd behöver.

 • Streckkodsskrivare - Inventarie och fraktetiketter är nödvändiga för att man ska kunna administrera lager. Fasta och mobila skrivare kan användas för att säkerställa att allt har och kan skannas, så att det kan sorteras och skickas ordentligt.

Vilka komponenter ingår i ett WMS system
Tillbaka